10 Nisan 2011 Pazar

Blogger Dinamik Görünüm

Facebook da Paylaş | Share on Facebook
Blogger’dan olağanüstü tasarım atağı


Tumblr ve Posterious gibi tasarım yönünden ön plana çıkan bloglar karşısında epey bir kullanıcı kaybına uğrayan Blogger yeni tasarımları kullanıcılarına sunuyor. Aşağıdaki videodan ve örneklerden görebileceğiniz gibi yeni tasarımlar tek kelimeyle olağanüstü.


Ajax ve CSS 3.0 teknolojilerinden çok iyi faydalanılarak yapılan bu tasarımlar sayesinde görsellik tek kelimeyle üst düzeye çıkmış durumda. Özellikle blog yazıları arasında gezerken artan hız, ekranın altına doğru genişleyen sonsuz sayfalar sayesinde navigasyon inanılmaz bir hal almış durumda.
Blogspot üzerinde yer alan hemen hemen her blogu bu teknolojiyle takip edebilirsiniz. Fakat yine de her blogun RSS desteğini tam olarak açmış olması gerekiyor. Öbür türlü yazıların tamamına erişemiyorsunuz. Örneğin TurkishTech blogunu seçtiğimiz modda izlemek için buraya tıklayın. Siz de sevdiğiniz bir blogu bu şekilde takip etmek istiyorsanız soldaki oka tıklayıp istediğiniz blogun adresini verebilirsiniz.
Kesinlikle yeni bir blog keşfederken ya da takip ettiğiniz mevcut blogları farklı bir gözle izlerken müthiş keyif veren şeyler. Google son günlerde mevcut ürünlerini iyileşmeye kafa yorarak farklılık yaratmaya çalışıyor. Sonuçlar bu şekilde olduğuna göre gayet de başarılılar.





Kaynak:http://www.turkishtech.com/2011/03/bloggerdan-olaganustu-tasarim-atagi.html




Anlaşılan o ki Blogger bu özelliği aktifleştirmenin daha kolay yolları üzerine çalışıyor. Bu yolda da ilk adımı yeni bir Chrome eklentisi yaparak gerçekleştirmişler.

Şuradaki linki takip ederek yükleyebileceğiniz Chrome eklentisi sayesinde herhangi bir Blogger blogunu ziyaret ettiğinizde adres çubuğunda turuncu bir Blogger simgesi beliriyor. Böylece o siteyi 5 farklı dinamik görünümde takip edebiliyorsunuz.
blogger dinamik 1




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder